Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Αγαπητοί  γονείς,

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια νέα μαθησιακή περιπέτεια που αποφασίσαμε μαζί με τα παιδιά να ξεκινήσουμε:

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ e-TWINNING με σχολείο στην Ισπανία!

 



Τι είναι το e-Twinning;

Είναι ένα εκπαιδευτικό έργο που εντάσσεται στο Erasmus +, το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση και την κατάρτιση της νεολαίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στοχεύει στην προώθηση και στην διευκόλυνση της επαφής μεταξύ των σχολείων από διάφορες χώρες, στην ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων καθώς και στη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών.

 

Ποια είναι τα οφέλη;

Το κίνητρο των παιδιών και των εκπαιδευτικών να ανταλλάξουν μαθησιακές εμπειρίες με μαθητές άλλης χώρας με κοινό παρονομαστή την αγγλική γλώσσα. Στόχος μας είναι να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά ότι αποτελούν πολίτες του κόσμου!

 

Ποιος συμμετέχει;

Η ανταλλαγή γνώσεων γίνεται με το Escola del mar Vilassar, ένα σχολείο στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη !

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός λέγεται Aina Serra.

 

Ποιο είναι το θέμα του έργου;

Θα αναζητήσουμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ της ελληνικής και της ισπανικής κουλτούρας. Θα επικοινωνήσουμε χρησιμοποιώντας τα αγγλικά ως κοινή γλώσσα επικοινωνίας, θα συστηθούμε μέσω live meetings, θα ανταλλάξουμε αλληλογραφία με τον παραδοσιακό τρόπο του ταχυδρομείου και θα δημιουργήσουμε το δικό μας Ελληνο-Ισπανο-Αγγλικό λεξικό σε συνεργασία με τους Ισπανούς μαθητές!!!

 

Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη σας!

 

Οι εκπαιδευτικοί του 2ου Νηπιαγωγείου Νίκαιας:

Σταυρούλα Κωνσταντίνου

Ιωάννα Γαλανάκη

Ζωή Δρόλια

Σοφία Μάρκου (εκμάθηση αγγλικών)

 

 



1 σχόλιο: